Honda XR Forum

Voor de XR en alle andere Honda 1 cilinders
Het is nu wo 20 nov 2019, 11:17

Alle tijden zijn GMT




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 20 aug 2019, 14:33 
Offline

Geregistreerd: za 17 aug 2019, 20:47
Berichten: 8
Hallo,

Ik heb een XR500RD uit 1983 gekocht (nog niet lopend) met het blokhelft aan de dynamo kant los. Ik heb ook een handboek maar heb het idee dat de vorige eigenaar e.e.a. bij elkaar heeft gezocht en de moed heeft opgegeven. Het blok zou deel gereviseerd moeten zijn maar ik wil het graag eerst eens aan de loop hebben. Voor zover ik het zie is het elektrische schema van de XR redelijk simpel. Er zit zelfs geen contactslot op. Als ik echter het schema van de XR uit het boekje bekijk zie ik een dynamo met twee spoelen en twee draadjes en massa. BK/R en B genoemd. Ik heb echter een statorspoel waar meer draden uitkomen en waarvan de rode stekker op geen enkele andere contrastekker past bij de rest van de kabelboom. Hij past overigens mechanisch wel perfect in het blok (PE03) De vraag is dan of dit kan werken en welke draden ik van de stator moet gebruiken.

Groet,

Ronald.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: ma 26 aug 2019, 06:40 
Offline

Geregistreerd: za 17 aug 2019, 20:47
Berichten: 8
Volgens mij ben ik er al uit.

Voor zover ik het kan zien wordt de rose en gele draad niet gebruikt. Deze gaat normaal naar gelijkrichter voor een accu en die zit er toch niet in. De draden welke ik dan moet gebruiken zijn de zwart/rode (CDI) en wit/geel voor verlichting.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: ma 26 aug 2019, 12:06 
Offline

Geregistreerd: vr 27 jun 2014, 07:15
Berichten: 72
Helemaal juist :D


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: wo 28 aug 2019, 13:34 
Offline

Geregistreerd: za 17 aug 2019, 20:47
Berichten: 8
Nou heb ik weer. Als ik ld spoel in het zijpdeksel monteer en vervolgens het deksel plaats loopt alles aan. Grrrr.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: wo 28 aug 2019, 19:36 
Offline

Geregistreerd: vr 27 jun 2014, 07:15
Berichten: 72
Zitten de pasbusjes er wel in ?
Van de Carter helft dus
Even op de tekening kijken waar ze moeten zitten , dacht 2
En de spoel ook goed , ook op tekening kijken
De goede boutjes hiervoor ook gebruiken .

Nog enkele check dingen
- vliegwiel schoon ( is magnetisch dus slijpsel ophoping)
- vliegwiel slinger vrij
- heb je ook de weerstand van de spoelen gemeten ( dan weet je dat ze goed zijn)
- zijn het wel de goede spoelen ? Draadkleur klopt , maar toch

De vorige eigenaar " had wat bij elkaar gezocht" :?:


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: di 22 okt 2019, 17:47 
Offline

Geregistreerd: za 17 aug 2019, 20:47
Berichten: 8
Stator was blijkbaar van een ander type. Was veel te dik en daarom paste het dus niet. Heb nu een nieuwe bij gotz motorsport in duitsland besteld 200watt. Deze werkt prima. Motor loopt goed nu. Deze week verlichting aansluiten.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling